kerst 2005 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Gillis - WaarBenJij.nu kerst 2005 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Gillis - WaarBenJij.nu

kerst 2005

Blijf op de hoogte en volg Gillis

25 December 2005 | Nederland, Amsterdam

Nog even terug naar de vrjdag. Mijn barang (bagage) afgeleverd in Soesterberg. Ik denk wel zo'n 70 kg. Maar dat is dan ook wel alles hoor, militaire kleding, boeken, slaapzak, schoenen en nog veel meer. Bij Soesterberg eerst op zoek naar Kamp Soesterberg. Dan op dat terrein op zoek naar loods 33, ergens in verscholen in de bossen. En dan tot mijn verbazing: ja hoor we verwachten u al. Alles ingeleverd met lijsten en verklaringen. En dan nu maar hopen dat het ook daar is waar ik terecht kom.

En dan is het Kerst.
Tijd om eens wat anders te doen dan op de gewone dagen. De zaterdag voor kerst eerst bij mamma geweest, boodschappen doen en zo.
Later oma opgehaald en bij mamma thee gedronken. Want de tijs begint te dringen om afscheid te nemen van de meeste mensen in mijn omgeving.
Om vijf uur weer thuis in Amsterdam en de voorbereidingen voor het eten van de avond. Want om zeven uur komen Margreet, man Rob en Lykle eten. Heerlijke rollade met spruiten en witlof. Genieten van het eten maar vooral van elkaars gezelschap.
Om half elf naar de kerstnachtdienst in de Muiderkerk (bij het Oosterpark). Een mooie dienst met veel zang en inbreng van de Surinaamse leden van onze gemeenschap. Er was een Surinaams koor dat erg mooi zong. Julia (de dominee) hield een korte en mooie overdenking over de geboorte van Jezus. En na afloop nog tijd om met diverse mensen te praten onder het genot van een drankje.

Eerste kerstdag een brunch in het Apollohotel, samen met Piet en Thea. Goed verzorgd en erg genoten. Het is al een tradite geworden om met elkaar te gaan brunchen op één van de kerstdagen.

• 25 December 2005 - 17:58

Corry En Harm Boelens:

Beste Gillis,

We hebben je mailing gelezen m.b.t. het vertrek naar Afghanistan.
    We wensen je een goede reis en veel sterkte toe voor je verblijf aldaar.
    We denken aan je!
    We brengen je bericht en de foto's zo direct naar je moeder toe.
    Nogmaals: alle goeds toegewenst en de groeten aan Louis.

A Dieu,

Corry en Harm Boelens

• 25 December 2005 - 18:59

Thea:

Het was erg lekker maar ook leuk tot 2006

• 25 December 2005 - 23:56

Margreet Doolaard:

Bedankt, het eten was heerlijk en...ook wij hebben een gezellige/mooie kerst-avond gehad. Liefs en groeten.

• 29 December 2005 - 10:29

Ron & Petra:

Hallo lieve gillis en louis.
    Wat fijn en erg leuk dat jullie nog even zijn aangekomen voor het vertrek Gillis, dank je wel voor het mooie boek wat wij hebben ontvangen.
    Gillis een hele goede reis en we denken aan je.
    louis we bellen snel
    dikke kus

• 31 December 2005 - 16:36

Coby De Beer:

Gilles je berichtje ontvangen ,jongen ik wens je een goede reis , en veel sterkte in dat verre Afghanistan.Ik duim voor je behouden terug keer .
    Hou je taai en de groetjes aan Louis.

Gerth en Cobyde Beer